Privatøkonomi

Budget

maj 27, 2017

Styr din privatøkonomi. Læg et budget. Forbrug

 

Nøglen til et langt og lykkeligt liv er budgetter. Eller, det kan i hvert fald være nøglen til færre rynker i panden. Jeg tror på, at bevidsthed omkring sin økonomi skaber større tryghed, end at være økonomisk ubekymret. Måske tager jeg fejl, men på et eller andet punkt må man da blive ramt af et spark lige midt i røven, hvis man er økonomisk uopmærksom?

Usexede budgetter

Nu er det ikke sådan, at jeg bruger mere end jeg tjener. Og det er heller ikke sådan, at jeg ikke har råd til at betale mine regninger. Men jeg ved, at I er nogle derude, som kan have svært ved at få enderne til at hænge sammen. Mit råd er: læg et budget. Det er så usexet, kedeligt og til tider sindssygt intimiderende. Jeg gjorde det ved at kigge min netbank igennem over de sidste 3-4 måneder, og så skrev jeg alle indtægter og faste udgifter ned. Grunden til, at jeg gjorde det over de sidste 3-4 måneder var, at der kan være nogle udgifter, som kun bliver betalt hver 3. måned, såsom forsikringer, a-kasser og lignende. Her er eksempler på, hvad faste udgifter kunne være.

Læg et budget - styr din privatøkonomi og forbrugq

Hvis du trækker dine udgifter fra dine indtægter, så har du det beløb du kan bruge på mad, sjov, osv. Så hvis du får 15.000 kr. ind på kontoen hver måned, og betaler 8.000 kr. til husleje, forsikringer, tv/internet, mm., så har du 7.000 kr. til dig selv.

Økonomi og overblik = økoblik

Jeg har lavet et overblik over hvad mine penge går til. Langt størstedelen går til faste udgifter, hvilket jeg kommer lidt bag på mig. Jeg troede ikke, at jeg havde så mange udgifter. Mit afdrag til lånet på min andelsbolig ligger også under posten ’Faste udgifter’. Det er nok nærmere en opsparing end det er en udgift (forhåbentlig!). Så måske skulle min opsparingsblok være lidt større, og min udgiftsblok lidt mindre i virkeligheden. Når det er sagt, så har jeg en rimelig stor forbrugsblok, som jeg gerne vil have skåret lidt ned på, så der evt. kan blive flyttet nogle penge over på opsparing (som jeg så kan bruge på ferie eller kunst, eller lignende).

Budget forbrug privatøkonomi

Mine råd til budgetter

  • Læg et budget, så du ved hvor mange penge du skal lægge til side til faste udgifter hver måned

  • Hav en budgetkonto, hvorfra du betaler alle dine faste udgifter.
  • Overfør penge til din budgetkonto på selve løndagen. Så ved du, hvor mange penge du har at gøre med til resten af måneden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *