Kvindelig Invest

Kvinder og investering er endnu ikke blevet et velkendt fænomen i dagens Danmark. Økonomi, budgetter, regnskaber, etc. er så usexet, som noget overhovedet kan være. Især hvis man er kvinde. Desuden klinger det også så tørt, kedeligt og hult i manges ører. Jeg har nogen gange overvejet at skifte min akademiske titel ud med en sygeplejerske titel når jeg var i byen. I håbet om at jeg score flere point hos hannerne ude i byen. For at være kvinde og økonom er altså bare ikke en særlig god icebreaker.

Vi kan bare ikke lukke øjnene for, at økonomi er en del af alles hverdag, og et emne som ofte fremprovokerer de fine rynker vi har i panden. Det er en del af vores fortid, nutid og fremtid. Vi kan ikke rigtig gemme den væk, eller få den til at forsvinde. Jo, måske hvis man har nogle forældre der har meget dybe lommer, men for langt de fleste er det en general hovedpine, og en realitet der skal ses i øjnene.

Kvinder og investering og økonomi

Det mit indtryk, at langt de fleste kvinder lader manden styre økonomien derhjemme. Han betaler regningerne, lægger budgettet, overvejer om lånet skal omlægges, osv. Jeg indrømmer gerne, at jeg også lod min ekskæreste tage sig af langt størstedelen af vores økonomi. Men jeg sørgede for at stille spørgsmål til vores økonomi, så jeg havde en ide om hvad der foregik. Nu er jeg også uddannet økonom fra Aarhus Universitet, så lidt interesse har jeg jo for økonomien. Da min ekskæreste og jeg så gik fra hinanden, og jeg skulle flytte ind i min egen lejlighed vidste jeg præcis hvordan jeg skulle tilmelde mig diverse tjenester. Jeg vidste også hvor ofte jeg ville modtage regninger og størrelsesordenen på regningerne.

Men hvorfor lader vi kvinder egentlig mændene styre økonomien og investeringerne? Er vi ikke bedre til at informationssøge og stille krav til økonomien? Og ville vi egentlig ikke være bedre til at investere vores penge, fordi vi netop er så risikoaverse og konservative i vores tilgang til investeringer?

Lidt om mig

Jeg hedder Linh Nguyen, og min baggrund er som sagt cand. oecon. fra Aarhus Universitet, hvor jeg primært havde fokus på finansiering. Jeg startede i efteråret 2015 som Graduate hos Nordea Markets, hvor jeg sad og eksekverede FX handler og præsenterede vores elektroniske handelsplatform. Derefter skiftede jeg til en branche jeg intet kendte til: IT og data. I dag sidder jeg med M&A (køb og salg af virksomheder).

Mit formål med denne blog er at diskutere økonomi med fokus på kvinder og investering. Emner såsom investering, forskudsopgørelse, finansiering, karriere og aktiemarkedet vil jeg prøve at gøre til lægmandssprog. Så alle kan være med i ræset.

For investeringer er ikke længere kun for de få indviede. Vi bør alle huske på, at fremtiden skal sikres, og det gøres bedst ved at forstå hele sin økonomi.