Investering

June – investering skal være for alle

august 3, 2017

For mange mennesker (især for kvinder) virker investeringer intimiderende. Det er en ukendt og uudforsket verden, hvor man kan risikere at brænde nallerne. Nogle føler sig dumme og tør ikke at spørge, andre er ganske enkelt ikke interesseret. Men faktum er, at vi reelt taber penge på at have penge stående på en opsparingskonto i banken. Læs evt. denne artikel under afsnittet ”Realrente”, og forstå hvorfor dette er tilfældet.

June – et investeringsalternativ

Danske Bank har lanceret en ny investeringsplatform som hedder June. Den er især god for dem, som ikke ved hvad de skal investere i, og som ikke har meget forstand på markedet, risici, investeringsomkostninger, osv.

Jeg havde et møde med Jakob Thomsen og Louise Christensen fra MobileLife, som er Danske Banks innovative afdeling) omkring konceptet og ideerne bag June. Ifølge Jakob Thomsen står der en masse opsparinger rundt omkring i landet, som bliver ædt op, fordi realrenten er negativ. MobileLife havde lavet undersøgelser om, hvad der skulle til, for at danskerne havde lyst til at investere deres opsparingspenge. De fandt ud af, at danskerne værdsætter transparens. Derudover er pris, fleksibilitet (at man ikke binder pengene fast), tilgængelighed og lav risiko andre væsentlige faktorer.

Man kan investere beløb helt ned til 100 kr., og investeringsomkostningen er 0,8 % af dit investerede beløb. Dvs. det svarer til 0,8 øre pr. 100 kr. investeret. Beløbet man indsætter behøves ikke at være et engangsbeløb, det kunne være et løbende fast beløb der sættes ind hver måned. Jakob Thomsen var i juni måned i MillionærKlubben hvor han fortalte, at et månedligt beløb på 250 kr. svarer til to kopper kaffe om ugen. Det kan på 10-15 år give 40-50.000 kr., som kunne være en udbetaling til en bolig eller en længere rejse. Hør Jakob Thomsen i MillionærKlubben her ca. 18 min. inde.

Kort om Junes investeringer

June investerer i ETF’er (Exchange Traded-Fund), som er aktie- og obligationsbaseret. Det er professionelle investorer som sidder og bygger porteføljerne, og som løbende sørger for at justere dem og diversificere investeringerne, så de passer til den risiko man nu har valgt. Ideen bag porteføljerne er, at de skal simulere markedet, så afkastet svarer til markedsafkastet. Man vælger som privatperson mellem fem forskellige risikoniveauer fra lav til høj. Baseret på dette samt tidshorisont og tabsevne, får man en anbefaling til en June fond. Man kan vælge at følge anbefalingen, eller vælge en anden fond.

Step-by-step guide

Det første du gør er, at indtaste navn og e-mail adresse. Dernæst får du en lille oversigt over de trin du skal igennem for at få oprettet en konto hos June. Det involverer blandt andet at bekræfte, at du forstår hvad en investeringsfond er.

Herefter skal du besvare 10 spørgsmål omkring din økonomi og dig selv:

  • Hvor meget regner du med at investere i alt?
  • Hvornår regner du med at skulle bruge pengene?
  • Hvor meget risiko er du tryg ved at have?
  • Hvor stor er din månedlige indtægt efter skat?
  • Hvor meget har du tilbage, når alle månedlige udgifter er betalt?
  • Hvor stor er din opsparing i banken?
  • Hvor meget har du allerede i værdipapirer?
  • Hvor stor er din samlede pensionsopsparing?
  • Hvor stor er salgsværdien af dine ejendele?
  • Hvad er din samlede gæld?

 

Baseret på svarene får du en anbefaling på en portefølje der passer til dit ønskede risikoniveau, tidshorisont og tabsevne.

June investering oversigt over økonomi

Jeg blev anbefalet June Moderat. Men jeg har altid haft en lille gambler i maven, så jeg valgte porteføljen med højest risiko. Det er dog ikke noget jeg vil anbefale andre at gøre. Men skal vælge den portefølje man føler sig tryg ved, da man kan risikere at tabe pengene. I bunden under “Accepter anbefaling” valgte jeg i stedet “Vælg anden investering” og June Opportunity. Når valget er af investeringsfond er foretaget, kan man komme i gang med at oprette konto.

June investering opportunity portefølje

Du bliver bedt om at uploade et billede af dit sygesikringsbevis og billedlegitimation. Jeg havde lidt besvær med det, fordi systemet ikke kunne læse mit billede. Når det er uploadet får du spørgsmål om hvidvaskning. Det er spørgsmål såsom hvor dine penge primært kommer fra, om du forventer at sætte kontanter på din konto, etc. Til sidst bliver du bedt om at læse Junes betingelser og underskrive. Du får et dokument til underskrift, som skal underskrives med NemID.

Til slut kan du overføre penge på kontoen. De penge du overfører bliver investerer uden at du skal foretage yderligere.

June investering portefølje overblik

Det var det. Jeg har nu foretaget min første investering i June.

En måned efter at jeg oprettede mit depot, står min portefølje på – 2,4 %. Jeg er dog optimistisk omkring porteføljen, og har is i maven, da jeg ser det som en langsigtet investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *