Mine investeringer

Mine første tanker om FIRE

juni 9, 2019

Jeg blev introduceret for konceptet FIRE (Financial Independence, Retire Early) for et halvt år siden. Det var ikke umiddelbart noget jeg havde behov for at praktisere, selvom konceptet er rigtig sejt. Men en som elsker at gå på arbejde behøver jo ikke at bruge tid og kræfter på det, var min tanke.

Men I dag er jeg helt hooked på ideen. Hvis det kunne betyde, at jeg kun behøver at arbejde med det jeg synes er allermest spændende, og som giver mest mening for mig, så ville det være det absolutte mål.

I dag har jeg opstillet delmål for min rejse som er 8000 kr. i passiv indkomst hver måned. Jeg er ikke ekstrem nok til at være i stand af at investere / opspare 60% af min udbetalte indkomst. Jeg holder alt for meget af mine Cortado plus på havremælk til 45 DKK og gåture på Vesterbro til, at jeg kan skære det fra  mit budget. Det betyder dog, at min vej til FIRE nok er lidt længere, end nogle af de andre ideologer, som for eksempel ham her, og det er jeg fuldstændig indforstået med.

Nogle af mine første tanker og følelser omkring investeringer der går udover de kendte platforme som Nordnet og June var: ”Fuck, det er overvældende.” Udenlandske platforme hvor jeg skal indtaste BIC, IBAN, SWIFT numre. ”Hvad er alt det?”

Platformene

Når det er sagt, så sprang jeg alligevel ud i det. For chancer, dem må jeg tage i forbindelse med min drøm om FIRE. Foruden mine aktier og to månedlige opsparinger hos henholdsvis Nordnet og June, så valgte jeg at investere i Crowdlending også. Jeg kommer senere til at skrive et indlæg om Crowdlending, men kort fortalt handler det om, at man som privatperson kan låne penge til andre privatpersoner, eller til virksomheder. Jeg har valgt tre platforme til at starte med, som jeg havde læst en masse godt om:

FIRE Fejltagelser

Med nye eventyr hører også små fejltagelser med til. Indtil videre er jeg kun stødt ind i få nybegynder fejl. Eksempelvis overførte jeg penge fra min danske bankkonto til en platform i DKK. Det kostede mig 50 DKK at foretage overførslen. Så havde jeg tilmed glemt at konvertere beløbet til danske kroner, og måtte derfor gøre det inde på selve platformen. Jeg endte med at give omkring 75 DKK i alt for at overføre et fem-cifret beløb til platformen samt konvertering af beløbet.

 I stedet fandt jeg ud af, at jeg kunne bruge Revolut, hvor jeg via mit kort overfører penge til Revolut, og så derefter sender dem videre til de forskellige platforme. Det har kostet mig omkring 25 DKK at overføre samme beløb som tidligere.

Fordeling af investeringer

Jeg er ikke så komfortabel med at dele mine investerede beløber i absolutte termer endnu. Det hænger nok sammen med, at jeg ikke er stolt af at have været på arbejdsmarkedet i 3,5 år uden at have fået opsparet det helt store, når jeg udadtil gerne vil virke som om, at jeg har helt styr på min økonomi. Men det skal der laves om på. Og måske jeg bliver komfortabel med at dele det på et tidspunkt. I stedet får I mine procentvise fordelinger på de forskellige platforme:

Min fordeling af investeringer
FIRE vejen til financial uafhængighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *